Jaha, oxå detta med rubriker som inte blir nå bra. =P

Tja eller nått vettigt! ;)
Dagen lider mot sitt slut, igen. =P Och jag sitter för en gångs skull vid datorn och skriver ett inlägg. 
Idag har jag tränat med Danny. Vi tränade lite lydnad som är SÅÅÅÅÅ tråkigt enligt oss. =P Men det va roligt när han tyckte att det va roligt. =) Sedan tog vi en rast och fortsatte med lite klicker inne. =) men innan vi börja klickerträna så målade jag en av min och mammas kompisars naglar. Då hon har gelenaglar och hade fått en fin utväxt på naglarna! =P Så då passade jag på at fylla i mina egna och måla mammas naglar också. =) 
Min plan idag va egentligen att göra ren marsvinsburar. men det får vänta tills i morgon när det är ljust. =) Så får jag hoppas att det hö jag har kvar räcker. =P Sn ska jag för första gången sedan jag fick mina höpåsar fylla en hel full. det kommer nog inte gå så bra. MEn jag hoppas att jag lyckas. =) 
Igår va jag hela dagen hos camilla och firade henne så då lade jag ner huvudet på kudden och sov nästan direkt när jag kom hem. vi hade det roligare än väntat, då vi körde bilbana 3 gånger. =P Så jag går i funderingar om att leta på min oh prova om den funkar.=P Om den ens finns kvar. =) Nu på kvällen så har jag och Danny följt med Anna och Johan + deras tre hundar ner på IP här i Järbo på en promenad där han fick springa lös och springa på so han ville. Det va fruktansvärt roligt sa han.=) Och ingenting fastnade i hans päls för en gångskull! =D  Sen när vi kom tillbaka så följde Wille med oss in, eftersom jag är hundvakt åt honom på vardagarna. =)  
 
VAd tror ni att det blir för färger i kullen? =) 
 
Snart är det dags för att sära på Sessan och Cazper. =D Längtar till det kommer marsvinsungar. =D <3 Sen hoppas jag på att kunna sätta ihop Cazper och Dessi och få en hona som jag kan behålla. =D 
 
Eftersom jag är arbetslös så har jag inte så mkt att göra på dagarna nör jag bara är hemma. Så då har jag börjat spela ett online spel på nätet, som jag varmt rekomenderar till hundintresserade människor! =D Man startar en Egen kennel och sköter hand om hundarna, och tränar och tävlar dem. =) Jag är en uppfödare med både Engelsk cocker Spaniel och Clumber Spaniel. Då jag ÄLSKAR Clumber Spaniel! <3 http://furry-paws.com är länken till spelet.=) Det är dock ett engelskt spel. Men då har man Google translate som bästa vän tills man vet va orden betyder. ;)
 
Sedan har jag en rekomendation till alla Marsvinsälskare eller marsvinsintresserade. Det är ett spel på nätet oxå som jag verkligen gillar. Och det är marsvinsspelet.com. Då är man helt enkelt en marsvinsuppfödare! =D Ett svenskt spel som jag har spelat mkt men som det inte har blivit något av att spela än då jag inte kommer ihåg användarnamnen och lösenorden.=P  Så. så fort jag kommer ihåg det så kommer jag att börja spela det ingen också! =)
 
OCh eftersom jag har två utslagna hundar så ska jag nog öppna min chokladkaka och dricka pepsi! =D
Så vi hörs i nästa Blogginlägg. Så fårni ha det bra tills dess! =D 
 
Kramiz Amanda ! =))
  

Promenad.

Hej allesammans! Just nu är jag ute och går men hundarna. Det va meningen att Wille skulle åka hem idag, eftersom det är fredag. Så hadejag och mamma hoppats på en lugn helg. Men nej det fick vi inte denna helg heller. Men men. Tur att han inte är svår att ha utan trofe. ;) jag har egentligen ingenting att säga. :P så det får bli ett inlägg senare om jag kommer på något att skriva om.:)
Ha det så bra så länge så hörs vi i nästa blogginlägg. 

Kramiz Amanda ! :)

En dag på Hundia! :)

Hej! En dag på Hundia hunddagis har det varit idag då min syster och min kompis jobbar där. :) och jag har haft praktik där och hjälp han som äger det när min syster hade körtelfeber i somras. :) så min dag har bestått av super många promenader. :P så ifrån 9-12 (ca) har jag promenerat och mellan 13-15:30 (ca) har jag också promenerat. Sedan har vi haft en väldigt rolig dagpå dagiset! :) som vi alltid har när jag är där. Dem har det förstås när jag inte är där heller men nu fick jag vara en del av det också! :) på en utav förmiddagspromenaderna så har jag naturligtvis lyckats med att antagligen sträcka mej eller något, så jag har förbannat ont i högerbenet. Längst upp på benet. Så jag kommer kanske en 15 cm upp med benet i luften. :P så det blir att jag sover nere inatt. Då jag inte vågar gå upp utifall det blir värre. Och jag kommer nog inte upp för trappen heller. :P 

Så nu är jag ledig till på lördag då jag ska kliva upp tidigt igen för att åka med Camilla för att fira henne. :) jag vill inte ens tänka på hur tidigt jag måste kliva upp. :P 

Jag kan ju bara meddela er som inte vet att efter en dag på ett hunddagis så somnar man alltid lika snabbt när man har lagt huvudet på kudden. :) för då är man så himla nöjd efter dagen och man längtar tills nästa dag! :)

Jag har dessutom beställt hem saker ifrån yves-rocher. Så jag kommer att få en sportväska därifrån och jag hoppas att den är snygg så jag kan slänga min nuvarande då den är fruktansvärt utsliten och idtället för att jag har två stora fickor så har jag tre, då insidan har gått sönder på den. Men eftersom jag inte hittat någon snygg på någon marknad så hoppas jag verkligen att denna är snygg och att jag kan använda den istället! :)) så jag längtar tills alla saker kommer därifrån! :)) 

Idag har jag tyvärr ingen bild att lägga upp då min mobil ligger på laddning och jag sitter vid min Padda(Ipad) och skriver detta inlägg. Så hittar ni något stavfel så vet ni varför. :P 

Men nu ska jag slänga ner min trötta kropp på soffan och sova! Så god natt fott folk och sov gott! Så hörs vi i nästa inlägg! 
Kramiz Amanda ! :) 

Fundering. :)

Hej hallå! Jag har funderat på en sak. När jsg inte bloggar så har jag alltid något att blogga om. Eller något jag kommit på. Men när jag väl ska slriva om det, så är det helt borta och jag har inget att blogga om istället. Så då får ni nöja er med att det bara kommer inlägg om mina dagar. ;) 
Idag har jag fått en del gjort som egentligen inte behövdes göras just nu. ;) men så är det jämt när jag håller på.. ;) 

Tidigare idag fick jag en förfrågan om jag skulle vela vara återförsäljare utav alovera produkter. Men jag vet inte hur det går till eller något så jag får fundera på det. ;) 
Jag bjuder på en bild på mammas lilla Zonic som gjorde mej sällskap vid diskbänken en dag! ;) 


Imorgon fyller Camilla 25år. Så då har jag lovat att eftersom jag inte har några pengar för tillfället så ska jag följa med henne in till hennes jobb på ett hunddagis och hjälpa henne att jobba innan vi ska fira henne. Och innan så åker vi till MCdonalds och äter frukost! Så imorgon så ska jag kliva upp klockan sex! Eftersom Camilla kommer och hämtar mej kvart i sju. :) och eftersom jag har glömt virt att duscha och jag är syper trött för att kunna gå och duscha så ska jag bara kvätta håret och sedan skå ihop mina blåa ögon för denna dag! :) så imorgon kommer det att bli en lång dag men en väldigt rolig och trevlig dag. :)) 

Ne nu måste jag sluta skriva så jag får gå och sova! Så godnatt på er allihopa! Så hörs vi i nästa inlägg!!

Kramiz Amanda! :D

Om dagen!

Hejsan! Dagen började redan halv sju i morse. Och då va varken jag eller Danny så taggad till att gå upp för att åka till utställningen. ;) När jag väl satte mej upp i sängen så slängde sig Danny på mej och lade sej för att visa att det är för tidigt att kliva upp. ;) men vi kom upp till sist och iväg till utställningen. Innan Danny ställdes så handlade jag och mamma en bättre kam med lite bredare emellan piggarna och en "kniv" till pälsen. Nu har jag bestämt mej för att hålla efter pälsen så gott det går på mitt lilla pälstroll! :D sen skulle Danny ställas. Och han kom på tredje plats för att han va tjock.. Den som kom två va tydligen också för tjock. Så en hund som höll på att slita sig och såg förjävlig ut i mina ögon vann.. Tråkigt men sant! Men vi är nöjda endå! Och Danny och Anna gjorde så gott det kunna! :)) väl hemma efter utställningen så va även Sarah som har haft Trofe och Atjo(syrrans hundar) med till Järbo och jag knallade över till grannen för att rasta deras hundar då det hade dykt upp ett problem. Sen satte jag mej ett tag. Sedan hjälpte Sarah mej med att laga mat åt oss, mamma, Anna och Johan. Sedan har Danny legat typ död i knät på mamma och stöd av mej medans alla satt i soffan och Degade! Nu sitter jag i min säng och håller på att somna! ;) det ska bli så skönt att få sova! :D 
Igår kväll va jag över till Ganna och hon målade mina naglar! :D ett stort tack till Hanna som ställde upp! :)) 
Så ser mina naglar ut. :) tumnageln är helt svart då varken Hanna eller jag orkade mer då vi skulle upp tidigr idag. :) 

Nu på kvällen va det sista gångwn för denna gång om det händer igen att ge Dessi medecin! :) och det märks på henne! För nu är det som om inget hade hänt med ögat! Det är normalt! :D Så nu slipper jag oroa mej så mkt för att glömma henne! ;) 

Ne nu ser jag knappt vad jag skriver. Så Godnatt på er allihopa! Så hörs vi i nästa inlägg! :) 

Kramiz Amanda! :) 

Förberedning inför utställningen.

Ja! Idag har det så gott som bara varit förberedning inför utställningen imorgon. Så jag har rost mej med att duscha Ådi och Danny. Jag slapp duscha Tilly iallafall.  Så nu håller Anna på att föna Danny för fullt. Sedan hoppas jag på att Hanna ska höra av sig så jag får mina naglar målade. :) så slipper jag göra det själv för en gångs skull. :)  Det är få fruktansvärt irriterande att se all skit under naglarna. :P  sedan ska jag SOVA! :D fy vad jag längtar till att få sova! ;) 
Johan hjälpte mej tidigare att få så jag kan spela gameboy spel på min Ipad! :D ett himla roligt sätt att spela på enligt mej! Jag har tänkt på ett spel som finns till Game Boy Color och heter Mr. Driller. :P ett super roligt spel som jag spelade för mååååånga år sedan! Som jag äntligen fick spela igen! :D så nu är jag glad! :D 
Dannys sköna stil när han äter sin Dentastix! ;) 


Ne nu ska jag fortsätta med att kolla på Anna! ;)

Så ha det så bra, så hörs vi i nästa blogg inlägg! :D

Kramiz Amanda! :) 


Inget vettigt denna gång. ;)

Hej hallå! Denna gång har jag nog inget vettigt att berätta.. Igår va vi till Helene och trimmade Danny. Det tog Ca en timme.

En sårlig bild på Danny innan trimningen och efter. ;) det vart en mindre Danny kvar!  Nu ser han ut som en Cocker igen! :D

Innan vi åkte så va jag över till grannen och fick fota hennes killes barn och hundarna fick bli med dem också. Men bilderna kommer i ett senare blogginlägg. Då jag inte har redigerat någon bild och sitter vid telefonen och bloggar nu. ;)  idag så kom Anna, Johan och Sarah hit och hämtade Wille, som har varit här sedan i söndags. Så nu är det bara Danny som är hund hemma. Tills imorgon när Anna och Johan kommer hit med Ådi som ska följa med till Högbo och ställas. :)  Ådi är flat Coated Retrievern på min header. ;)  så imorgon får vi se om Danny och Ådi klarar av att vara tillsammans då båda morrar på andra hanhundar. :P Annars får jag väl gå upp med datorn och sitta uppe tills Anna ska duscha Danny. ;) Haha så illa är det nog inte. ;) 
Idag har även min morbror Thomas kommit upp till Sandviken. Så han kommer nog dyka uop imorgon. :) senast jag träffade honom va i somras! ;) så det kommer bli roligt. :)) 
Men nu ska jag slå ihop mina blå ögon och sova. 

Ha det så bra så hörs vi i nästa blogginlägg! 

Kramiz Amanda! :)

Allt och lite till. ;)

Hejsan igen! :D 
Idag är jag på super bra humör! Och det har jag varit ett tag! 
Imorgon ska jag, mamma och Anna åka iväg och trimma Danny. Så min dag har bestått av att borsta igen honom och sprayat honom med balsamsprayen. :) 

Här är Danny på trimbordet innan vi ska börja! ;) tyvärr så fick jag ingen efterbild då jag inte tänkte på det. :P 

Till alla er som har en eller flera långhåriga hundar så rekomenderas denna sprayen! Den fungerar klockrent på danny! Den kostar 199kr på Jennys hund och Katt i Valbo. Enligt mej så är den värd varenda liten krona! Den kommer ifrån USA och skulle göra allt för att få tag på den. ;) 

Nog om den där sprayen, det tog ju inte hela dagen. Så efter jag va klar med Danny satte jag mej vid datorn ett tag men kunna inte riktigt sitta still i stolen så jag givk ut och började kratta på gården. ;) Jag plockade upp bajs ifrån gården igår, så jag har en fruktansvärd teäningsvärk i benen idag. Och kommer nog ha teäningsverk i armarna imorgon. ;) men vad gör det när man inte kan sitta stilla. ;)

Efter drygt en månads sömn problem så har sömnen börjat komma tillbaka igen! Så himla skönt att vakna runt 9-10 och kunna kliva upp utan att typ dö. :P  det är säkert därför jag är på så mkt bättre humör. ;) 

Idag när jag skulle ge Dessi morgon salvan så såg jag knappt skillnad på ögonen. ;) tur jag vet att huvudet ska vara mot höger och det är ögat utåt som ska ha salvan.  Hade jag inte vetat det så hade det inte gått och ge henne salvan i rätt öga. ;) dock är det ingen salva utan det är ögon droppar. Men det är enklare att skriva salva. ;) så det får ni stå ut med! Idag va det 6 dagen som Dessi fick salva. Så fyra dagar återstår sen behöver jag inte oroa mej mera, för att glömma ge henne den. :) 
Så ser Dessis öga ut idag. ;) syns knappt att det är något där. :)


På söndag ska Danny ställas på en liten inofficiell utställning i Högbo.  Det är tre stycken i hand klass så jag håller tummar och tår att det kommer gå bra för honom och att jag slipper ställa honom själv då vi antar att det kommer krocka med honom och flattarna hon ska ställa. ;) Kameran kommer nog åka med. Men det kommer inte bli många bilder då jag hatar att knäppa kort i ridhus. ;) men hoppas på att det är fint väder ute så jag kan gå ut och fota. :)

Ne nu ska jag sova så jag får vakna någon gång så jag får mätta min mage för den börjar bli hungrig tydligen! ;) haha. :D 

Godnatt mina läsare!

Kramiz Amanda! :)

Inte bloggat på tre dagar.

Hej! Kom på nu att jag inte har bloggat på tre dagar! Om jag ska vara riktigt ärlig så har jag bara haft Dessi på hjärnan, med tanke på att jag måste ge henne medecin två gånger om dagen. Och när jag inte har gett henne medecin så har jag "lekt" med en nitro radiobil med syrrans kille och fotat Annas(min systers) valp.  Dem va här i två dagar. Sen har jag även hunnit åka till mina och mammas kompisar och kollat på Melodifestivalen. Och nu är jag i början av att bli sjuk, illa mående, ont i halsen och mår allmänt dåligt! :/  
Dessis öga börjar se ut som det brukar igen! Efter bara tre dagars använing av salvan! :D 
Såhär såg Dessis öga ut innan vi va till veterinären. 


Och såhär efter en dags användning. :) 
Dock så har jag ingen ny bild på hur det ser ut idag. Men det röda har försvunnit helt och hon ser med ögat igen. :)

Melodifestivalen har jag ingen kommentar till mer än att jag är fruktansvärt besviken på Sverige och Europas planerande! Med tanke på att han som sjöng Bröder inte kunde sjunga den ordentligt. Texten va bra men rösten åt hela HELVETE! Förlåt mitt ordval men det är sant. Sen hade jag förvänta mej mera när det gäller Oscar Zias placering. Den va så fruktansvärt bra! Allt som handlade med låten att göra! Sen den där Ace eller vad hon heter.. Hon va ju fruktansvärd dålig! Inge fel på rösten eller texten! Men hur hon såg ut! Rena katastofen enligt mej! :( fast den klart bästa och värdigaste vinnaren va ju så klart Sanna! Så himla bra val! Hon förtjänar denna plats till Eurovision! :D så är rätt nöjd över Sverige endå! Hoppas hon lyckas i Eurovision också! :D 



Jag hoppas att ni är nöjda med mina blogginlägg! Och att ni kommer fortsätta följa mej! :D ni är guld värda! :D 

Kramiz Amanda! :) 





Vanliga oturen..

Dagen började med ett möte som inte passade in idag med tanke på omständigheterna. Sedan åkte jag och mamma och köpte hundmat. Sedan åkte vi hem och försökte få tag på en veterinär. Men med min otur så va ingen där! Så fick inte tag på någon veterinär. Till slut ringde jag till gävle och där fick vi komma in direkt!  Så jag slängde i mej maten innan Erica och Stoffe kom och hämta mej. Så nu är vi påväg hem ifrån veterinären i Gävle. Besöket tog inte så lång tid. Han kollade på ögat och konstaterade väldigt snabbt att det inte va någon spricka/skada på ögat. Han trodde att hon hade slagit i huvudet/ögat i någonting.  Så att blodkärlen gått sönder runt ögat. Så jag fick en salva som ska masseras in två gånger om dagen i tio dagar. Sen ska det bli bra. :) så himla skönt! Nu känner jag mej "normal" igen!  Älskade Dessi!<3 


Kramiz Amanda! 


Sova vad är det??

Godkväll allihopa! Klickan är 03:10 och jag ligger i sängen och ska sova för jag ska upp halv 8... Jag tror inte att jag lyckas så bra med det faktiskt.. :( 
Ikväll när jag gick upp till marsvinen och skulle göra kväller åt dem så märkte jag att min näst yngsta hona som jag har planerat att sätta ihop med en hane, hade skadat sig.. Ena ögat ser riktigt illa ut. Så imorgon blir det att ringa till en veterinär för att åka och kolla henne. Det ser ut som att hon har fått ett höstrå i ögat enligt mej. Men när Linda kom och kollade på henne så tyckte hon att det såg ut som att hon hade en knöl/böld i ögat. Så då vågade vi inte ge henne salvan som Linda tig med sej åt mej. Så då väljer jag att åka till en veterinär och få svar därifrån om det är något att göra åt. Annars får nog min lilla Dessi somna in. :'( Det är verkligen inget jag vill ska hända. Men är det, det enda alternativet så kommer hon få göra det. :/ men det hoppas jag inte att det kommer hända. 

Jag ligger i sängen och är super trött! Ögonen håller på att gå ihop. Men jag kan ändå inte somna... Så himla typiskt! Detta är nu tredje veckan som jag inte har haft en ordentlig sömn på. Som tur är får jag åtminstone sova en hel natt! Dem två första veckorna så somnade jag runt 1.. Och vaknade 3. Och va vaken till fyra,  Sen kunde jag somna igen. Så jag är fruktansvärt glad att jag får sova en hel natt! Men jag hoppas verkligen att jag kommer få somna snart! Behöver verkligen all sömn som jag kan få inatt!! 

Så nu ska jag försöka sova! Godnatt på er och vi hörs i nästa inlägg!

Kramiz Amanda! 

Börjar om från början!

Hej hallå världen! =D
Jag tänkte att jag skulle försöka börja blogga igen, så vi får se hur detta går. ;)
Jag har haft ett sug på att börja blogga ett tag. Men har varit så osäker på om jag verkligen vela. Så jag tänkte att jag kan ju inte förlora något på att börja igen! =D
Så jag har ändrat det mesta på bloggen! Men det enda jag inte gjort något åt är alla äldre inlägg. Dem tänker jag låta vara kvar så dem finns. =) 
Det jag hade tänkt att skriva här på Bloggen är allting som händer och alla tankar som jag har runt mej. ;) Det vill säga ALLT ifrån bra till lite mindre bra tankar kanske. =) Jag har plan på att göra om designen på bloggen lite senare när jag har en header som jag är nöjd med. =) 
 
Jag hoppas verkligen att ni kommer att följa mej under denna lilla "resa"! =)  
 
Nu ska jag ut med hundarna och hoppa in i duschen och bli lite frächare. =D 
Ha det bra så hörs vi!
Kramiz Amanda! 
Bilden är redigerad utav min underbara vän Camilla! 
 
 

RSS 2.0